Nom Nom Nom
Visas patiekalas
|
Porcijų skaičius
|
1 porcija
|
1632 Kcal
|
6
|
272 Kcal
|
Ingredientai:
900g bulvių
500g cukinijų
400g kopūsto
400g morkų
1 nedidelis svogūnas
100g pievagrybių
1 š. margarino Rama Light
1 labai kupinas šaukštas miltų
2 vidutiniai kiaušiniai
apie 100-150ml neriebaus pieno
prieskoniai: čiobreliai, universalūs prieskoniai, kepsnių prieskoniai (Saldva, juos naudoju dėl šiek tiek pikantiškumo, bendrai užtektų tik universalių prieskonių ar druskos su pipirais :))
Vorčesterio padažas
margarino skardai ištepti
Kaip darom?
Smulkiai sukapojam svogūną, ne taip smulkiai pievagrybius, sutarkuojam morkas ir kopūstą. Keptuvėj palydom margariną, dedam svogūną, kai suminkštėja, dedam pievagrybius. Vos paprieskoniuojam, vos pakepam, sudedam morkas ir kepam, kol morkos pradeda minštėti, tada sudedam kopūstą, dar paprieskoniuojam, apšlakstom Vorčesterio padažu, gerai išmaišom, uždengiam keptuvę dangčiu ir kepam vis pamaišant kokių 15 min (kol viskas suminkštėja ir tampa valgoma :)).
Smulkia tarka sutarkuojam cukiniją, susitarkuojam bulves (čia jau kaip kam patogiau. aš pasinaudojau blenderiu). Orkaitę pajungiam ant maždaug 200°C, didesnę skardą ištepam margarinu.
Visą košę nusunkiam (bet ne itin sausai, tiesiog nuspaudžiam rankomis). Pabarstom džiovintais čiobreliais ir universaliais prieskoniais. Košę nuplikom užvirintu pienu, mušam kiaušinius, beriam miltus, išmaišom ir sudedam keptuvės turinį, be abejo, išmaišom vėl :) pašaunam į orkaitę ir kepam. Pas mane kepė apie valandą, jei turit kepimo iš viršaus fukciją, tai pirmas 20 min kepkit iš apačios, o po to įjunkit ir viršų. Iškeps greičiau ir gražiau :)
Patiekiam su grietine/kečupu, ar kokiu kitu pasigamintu padažu.
Tips&Tricks:
- Iš kepimui skirtų ingridientų gaunasi ir labai skanus garnyras prie kiaulienos, sojos arba kaip "patalas" silkei. Kepant dar galima įdėti mirkytų džiovintų slyvų.
- Pieno galima ir nenaudoti. Tuomet kugelis gausis sausesnis ir ne toks purus. O pieno kiekį siūlau žiūrėti pagal tai, kokios bulvės ir cukinijos. Kai kurios pačios iš savęs būna itin sultingos, ir kad ir kiek jas sunktum, vis išskiria sulčių, tad tokiu atvejus pieno reikėtų mažiau.
- Jei supylus visą košę į skardą, ji Jums atrodo per nelyg skysta ar net matot skysčio sankaupas, nesijaudinkit, viskas bus ok ;)
- Skoniu šis patiekalas iš tiesų gaunasi nelabai panašus į tradicinį kugelį, tad keep that in mind :) man gavosi toks itin minkštas, sultingas, labai lengvai kramtomas daržovių gaminys, kuris, galima sakyti sutirpo akimirksniu ir tikrai dar kartą bus pagamintas :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą