2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas dietininkėms, ar šiaip, bandantiems sveikai gyventi :)

Dairiausiai visai neseniai po visagalę Gūglę kokio nors šokoladinio pyrago recepto draugui. Kadangi jį pripratinau, kad gyvenam sveikiau, jau ir pats pradėjo skaityti etiketes ir domėtis, kas iš ko gaminama. Ir kai perskaičiau jam keletos klasikinių pyragų receptų ingredientus, žmogus labai susimąstė, kaip ir aš... nejaugi skanaus pyrago tikrai neįmanoma iškepti nesunaudojant 250g sviesto, stiklinės aliejaus ar poros stiklinių cukraus?

Taigi, ieškojau idėjų... o ieškojau gal kokias tik 5 minutes :) akis iš karto užkliuvo už šio recepto ir pačio tiklaraščio: http://chocolatecoveredkatie.com/2012/06/18/cauliflower-chocolate-cake/ na ir ką, challenge accepted, go crazy in kitchen!

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
1682 Kcal
9
187 Kcal


Ingredientai:
120g speltos miltų
1 pokelis šaldytų kalafiorų (atšildžius ir nupjausčius kietus kotukus, liko apie 380g)
2/3 stiklinės pieno (arba 200g, jei kas sversit)
60g cukraus
1 šaukšas stevia miltelių
20g kakavos
150g konditerinio šokolado
2/3 šaukšto kepimo miltelių
0,5a.š. druskos
1a.š. vanilės esencijos
15g margarino Rama Light skardai ištepti

Kaip darom?

Kaip ir parašyta originliam recepte, skystus ingredientus susmulkinau blenderiu iki vientisos skystos košės. Kadangi prekybcentry neradau vadinamųjų šokolado lašelių, pirkau konditerinį šokoladą (kuris, tarp kitko pasirodo yra būtent tokio skonio, kokio aš mėgstu juodą šokoladą, toks labai švelnus) ir jį sutrupinau peilio pagalba. Sumaišiau šokolado gabaliukus su kitais sausais ingredientais ir po truputį vis maišant subėriau į kalafiorų masę. Skardą (nedidelę) ištepiau margarinu, supyliau tešlą ir pašoviau į maždaug 180°C įkaitintą orkaitę. Kepė kiek ilgiau, negu originaliam recepte, gal kokias 40-45 minutes.

Turiu pripažinti, idėja atrodė iš tiesų beprotiška, bet... BET... tai buvo vienas skaniausių šokoladinių pyragų, kokius kada nors gyvenime esu ragavus! Gaminsiu, gaminsiu ir dar kartą gaminsiu :)




Tips&Tricks:
  • Kitą kartą gaminčiau iš dvigubos porcijos, nes labai jau greitai jis nuo stalo dingo :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą