2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

Vištiena su briuselio kopūstais ir kuskusu

Arba kažkoks kepinys, arba šiltos salotos, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :)

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
1465 Kcal
5
293 Kcal

Ingredientai:

450g vištienos krūtinėlės
450g šviežių briuselio kopūstų
200g morkų (apie 2 vidutinės morkos)
100g svogūno
40g margarino Rama Light
1 rūgštesnis apelsinas
Vorčesterio padažas
pipirai, druska, universalūs prieskoniai, Saldvos žolelių mišinys "S-2"
1 a.š. rudojo cukraus
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių

Kuskusui:

100g sauso kuskuso
50g tirštos pomidorų pastos (arba 1/2 stiklinės skystos, arba 1 stiklinė padruskintų pomidorų sulčių)
bazilikas
1/2 a.š. alyvuogių aliejaus

Kaip darom?

Vištienos krūtinėlę nuplaunam ir susipjaustom juostelėm maždaug 1x2cm. Dedam į gilesnį indą, ant viršaus išspaudžiam pusės apelsino sultis, apšlakstom Vorčesterio padažu, beriam cukrų, paprikos miltelius, po žiupsnelį druskos ir univeralių prieskonių, gerai išmakaluojam ir paliekam valandai ar dviems šaltai marinuotis. 
Briuselio kopūstus atsakingai nuplaunam (aš mirkiau vandenyje), kiekvieną galvutę dalinam į 4 dalis, morkas tarkuojam burokine tarka, svogūnus susmulkinam. 
Nuo vištienos nupyliau nusėdusias sultis ir suverčiau į keptuvę keptis be jokių riebalų (prieš tai įsitikinkite, ar su Jūsų keptuve taip galima elgtis ;)). Kepiau ant ganėtinai didelės ugnies kol paleido sultis ir jos visiškai išgaravo, t.y. kol vištiena iškepė. Iškeptą vištiną atsidėjau atskirai ir iš naujo pasiruošiau keptuvę. 
Prieš ruošiant briuselio kopūstus, siūlau pasiruošti kuskusą. Kuskusą suberti į karščiui atsparų indą, užvirinti vandenį. Puodelyje sumaišyti pomidorų pastą (apie 2 kupini šaukštai), žiupsnelį druskos, alyvuogių aliejų ir karštą vandenį, juo užpilti kuskusą, apibarstyti baziliku, gerai išmaišyti (išpurenti) ir užpilti dar karšto vandens (aš supyliau dar visą puodelį). Galit kuskusą gaminti pagal savo instrukcijas kaip mėgstat ir tik vėliau sumaišyti su pomidorų pasta.

Pairuošiam briuselio kopūstų masę. Keptuvėje iki geltonumo pakepinam svogūnus su margarinu, dedam morkas, pakepinam kol vos sukris ir suberiam briuselio kopūstus. Viską pagardinam universaliais prieskoniais, pipirais, minėtais Saldvos prieskoniais. Kepam uždengtoj keptuvėj 5 minutes, tada ant viršaus išspaudžiam likusias pusės apelsino sultis ir kepam vis pamaišant apie 15 min arba kol kopūstai suminkštėja. Jei keptuvės turinys atrodo labai sausas ar pradeda labai svilti, nebijokit vis įpilti po šlakelį virinto vandens. Po minėto laiko sudedam į keptuvę jau iškeptą vištieną ir viską kartu troškinam dar kokias 5-10 minučių.



Patiekimui dideliam inde sumaišom keptuvės turinį su kuskusu. Gaunasi apie 5 "moteriškos" porcijos :)

Tips&Tricks:

  • Patiekalui naudojau baltuosius pipirus, bet jie čia iš tiesų ne itin tiko, nes prieskoniavau tik daržoves be jokios mėsos. Kitą kartą tikrai naudosiu tik paprastus juodus pipiriukus.




Recipe in English

Coming soon... :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą