2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Daržovių troškinys rudenėjantiems savaitgaliams

It's been a very busy and intensive time.... Bet pagaliau galiu vėl prisėst ir pasidalinti savo receptu :) Jo idėja atitenka mano kolegei Audrai, kurios įstabaus troškinio teko paragauti penktadienį, tik kaip visada, variacija pagal mane :)

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
1132 Kcal
6
187 Kcal

Ingredientai:

600g bulvių
2 vidutinės morkos
2 jaunos cukinijos (apie 650g)
1 pokelis šaldytų šparaginių pupelių
1 indelis konservuotų kukurūzų (apie 280g, naudojau "IKI" firminius)
apie 200 g konservuotų žirnelių
1 stiklinė pomidorų sulčių (arba 2/3 sulčių ir 2 š. kečupo)
1 riekelė kalakutienos ar kitokio rūkyto kumpio (maždaug 0,5cm storio)
apie 1,5 l vandens
prieskoniai (apie 1š. universalių prieskonių su druska, 0,5 a.š. "Saldva" kepsnių prieskonių, žiūbsnis maltų baltųjų pipirų, dž. čiobreliai)

Grietinė jogurtinė (užsidėti ant viršaus, nors skanu ir be jos. Kalorijos paskaičiuotos be)

Kaip darom?

Visų pirma pastebėsiu, kad troškinys gavosi geroookai mažiau kaloringesnis, nei tikėjausi ir toks su daugiau skystimėlio. Bet kadangi jis laaabai skanus, tai tik dar didesnis pliusas, nes galima prisrėbti daugiau be jokios sąžinės graužaties :D
Taigi, gaminimas paprastas. Bulves supjausčiau ne itin mažais gabalėliais, morkas plonais griežinėliais, cukiniją irgi ne itin smulkiai. Užverdam vandenį, sudedam pjaustytas bulves ir morkas, pusę šaukšto universalių prieskonių, pilam pusę stiklinės pomidorų sulčių ir įmetam į kelias dalis padalintą kumpio riekutę (vietoj prieskonių :)). Paverdam kokias 5 minutes, tada sudedam šparagines pupeles (atšildyti nereikia, jei naudojat šviežias, dar labiau sveikintinas reikalas ;)) ir cukiniją. Paliekam virtis kokias 15 min. Galiausiai sudedam kukurūzus, žirnelius, likusius prieskonius ir pomidorų sultis bei kečupą, jei jį naudojam. Ir verdam... kol išvirs :D Juk virimo laikas iš tiesų nuo daug ko priklauso, nuo daržovių dydžio, nuo prieskonių, kuriuos naudojat, galiausiai net nuo viryklės. Pas mane gavosi, kad bendrai paskaičiavus virė apie 1 valandą viskas (aš mėgstu tokias labiau pervirtas daržoves :). Patiekiam su grietine arba galima kaip garnyrą prie kokių kotletukų.

Tips&Tricks:
  • Ne paslaptis, kad mėsos sultinys gaunasi puikus prieskonis sriuboms, troškiniams ir padažams. Bet pagalvojus iš kitos pusės, ar tai labai sveika? Jul verdam mėsą, dažniausiai su prieskoniais, dažniausiai dar pridedam kokių lauro lapų, verdam ilgokai. Tam visam virale nusėda visi riebaliukai (kaip ir visokie kitokie brudukai, kurių būna prifarširuota parduotuvėse pirkta žalia mėsa), o juk ir sriubą ne visada gaminam tą pačią dieną, todėl toks sultinukas dar ir pastovi kiek laiko. Tad tokiam rekalui aš sakau griežtą "ne". Mano išeitis tam ne naujiena žinoma, bet paprasčiausiai, įmeskit kokį nedidelį mėsgalį verdant sriubą ir tiek :D tikrai bus žymiai sveikiau, o jei dar mėsytė bus koks su prieskoniais parūkytas kumpelis, tai iš viso pasaka ir tikrai sultiniams nenusileis ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą