2013 m. spalio 26 d., šeštadienis

Ala Buritos su žuvimi

Norėjau žuvies, tingėjau gaminti :) taip jau visad su ta žuvimi man būna, o dar kai toks nepaprastai šaunus žuvies pasirinkimas mūsų prekybos centruose, kad jei nori gražios file, gali rinktis iš pangasijos arba... pangasijos :D šį kartą ėmiau kažkokią šaldytą jūrinę lydeką ir įsitikinau, kad lydekos visgi nemėgstu, bet čia ji visai tiko :) nors manau, kad tokiam patiekalui galbūt žymiai labiau tiktų dorada, paltusas ar lašiša. Bet apie viską nuo pradžių :) 

O pradžia tokia, kad net nežinau, kaip šitą patiekalą pavadinti, nes nei čia tikri buritos, nei fadžitos ar dar koks briedas. Tai gal tiesiog Fish Rolls in Mexican Style? :D

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
2158.4 Kcal
6
359.7 Kcal

Ingredientai:

500g lydekos file
1 vidutinis baltasis svogūnas
1 skardinė konc. kukurūzų (naudojau "IKI", gryna masė 270g)
1 skardinė konc. pomidorų savo sultyse (400g, pirkau iš karto jau supjaustytus)
1 skardinė baltųjų pupelių (mexikiečiai žinoma, naudotų raudonas, bet baltos lietuviškos "liesesnės" :P, apie 240 g)
100g morkų (arba kitaip, 1 vidutinė)
1 šaukštas su kaupu margarino kepimui arba šaukštas alyvuogių aliejaus (naudojau "Rama Light", su juo ir paskaičiuota vertė)
Vorčesterio padažas
druska, universalūs prieskoniai, Saldva kepsnių prieskoniai, baltieji pipirai

1 Iceberg salota

XXL dydžio tortilijos (pirkta IKI, mašelyje 6)


Kaip darom?

Jei žuvis šaldyta, atsišildom ir supjaustom maždaug 1,5-2cm juostelėm, paprieskoniuojam universaliais, kepsnių prieskoniais, Vorčesteriu ir paliekam kokias 10-15 min, ne ilgiau (nes kitaip kepant laaaabai subyrės). Stambia tarka susitarkuojam morkas, šiaudeliais supjaustom svogūną. Dedam į keptuvę margariną ir svogūnus, kepinam kol pradeda gelsti, sudedam morkas, pabarstom universaliais, kepsnių prieskoniais, baltais pipirais ir kepam, kol morkos "sukrenta" vis pamaišant. Tada ant viso šito kepinio išdėliojam žuvies gabaliukus, uždengiam dangčiu ir paliekam gal kokiom 8 minutėm, kol žuvis pabals :) tada supilam pomidorus, kukurūzus, pupeles, pašlakstom Vorčesterio padažu ir pamaišydami kepam tol, kol nugaruos visas skystis. Ir Viskas!

Patiekimui: Tortiliją galit pasitepti kokiu nors padažu. Mes valgėme "sausai", tad tortiliją išklojau plėšytais Icebergo lapais, uždėjau dar šilto kepinio ir susukau :) skanaus!



Tips&Tricks:

  • Tokių kaip ir nėra :) Just enjoy the life!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą