2013 m. rugpjūčio 31 d., šeštadienis

Persikų salotos

Gaivu. Lengva. Sotu. Norisi vis dar ir dar. Tokios šios salotos. Deja, ne visiems patinkančios (yay, more for me!), nes persikai... taip, persikai. Kas per nesąmonė, ane?! Bet kad skanu! Negi viską galima valgyti tik su pomidorias ir agurkais? :D

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
300 Kcal
1
300 Kcal


Ingredientai:

1 vidutinio dydžio persikas (ne minštas! Geriau kiek neprinokęs)
pora saujų salotų (naudojau "baby leaves" iš IKI, bet puikiai tiktų ir IceBerg)
apie 50-60 g Rokiškio saldaus pieno sūrio (tokio)*
50 g karšto rūkymo kalakutienos arba kiaulienos kumpio
1 š. jogurtinės grietinės
Vorčesterio padažas
citrinpipiriai

*manau, kad tiktų tiek ir mocarela, feta ar trupintas varškės sūris :)

Kaip darom?

Pasiruošiam persikus. Supjaustom juos 0,5-1 cm skiltelėm. Skilteles suguldom ant skardos ir nekukliai apšlakstom Vorčesterio padažu. Šaunam į orkaitę 15 min 200°C. (Aš kepiau cikloniniam puode, gavosi irgi labai skaniai :)) 
Salotas, jei reikia, pasismulkinam pagal pageidavimą. Sūrį sutarkuojam burokine tarka, kumpį susipjaustom kaip kam skaniau. Viską dedam ant salotų, taip pat ir iškeptas persiko skilteles. Apšlakstom grietine ir apibarstom citrinpipiriais. Pati pirmą kartą valgiau su karštais persikais, buvo ganėtinai įdomu, BET man su šaltais ir pastovėjusiais per naktį buvo žymiai skaniau :)

Tips&Tricks:
  • Sūrį tarkavimui geriausia naudoti ką tik išimtą iš šaldytuvo, arba jei yra laiko, prieš tarkuojant jį 15-30 min palaikyti šaldiklyje. Tokiu būdu sūris tarkuosis žymiai lengviau ir atrodys gražiau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą