2013 m. spalio 30 d., trečiadienis

Kitoks daržovių kugelis

Kartais norisi kažko sotaus, bet ne mėsiško, bet ne riebaus, gal kažko iš bulvių, bet paprastas kugelis kartais atrodo per nelyg nuobodi alternatyva. O ir šiaip, kai sergi ir tampi įkalinta tarp keturių sienų, pradeda važiuoti stogas ir prisigalvoji visokių kvailiausių dalykų ar šiaip būdų, kaip praskaidrinti savo niūras dienas ir varvančią nosį mielais kvapais ir skoniais (na, bent jau kažkam gal tai pavyks, nes pati dar kol kas nieko neužuodžiu, o ir su skoniu sunku, tad viskas, ką šiom dienom gaminu gaunasi žymiai per sūriai/aštriai arba iš viso beskoniai, bet fingers crossed for this one! :))

Nom Nom Nom

Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
1632 Kcal
6
272 Kcal

Ingredientai:


900g bulvių

500g cukinijų
400g kopūsto
400g morkų
1 nedidelis svogūnas
100g pievagrybių
1 š. margarino Rama Light
1 labai kupinas šaukštas miltų
2 vidutiniai kiaušiniai
apie 100-150ml neriebaus pieno

prieskoniai: čiobreliai, universalūs prieskoniai, kepsnių prieskoniai (Saldva, juos naudoju dėl šiek tiek pikantiškumo, bendrai užtektų tik universalių prieskonių ar druskos su pipirais :))

Vorčesterio padažas

margarino skardai ištepti


Kaip darom?


Smulkiai sukapojam svogūną, ne taip smulkiai pievagrybius, sutarkuojam morkas ir kopūstą. Keptuvėj palydom margariną, dedam svogūną, kai suminkštėja, dedam pievagrybius. Vos paprieskoniuojam, vos pakepam, sudedam morkas ir kepam, kol morkos pradeda minštėti, tada sudedam kopūstą, dar paprieskoniuojam, apšlakstom Vorčesterio padažu, gerai išmaišom, uždengiam keptuvę dangčiu ir kepam vis pamaišant kokių 15 min (kol viskas suminkštėja ir tampa valgoma :)).

Smulkia tarka sutarkuojam cukiniją, susitarkuojam bulves (čia jau kaip kam patogiau. aš pasinaudojau blenderiu). Orkaitę pajungiam ant maždaug 200°C, didesnę skardą ištepam margarinu.
Visą košę nusunkiam (bet ne itin sausai, tiesiog nuspaudžiam rankomis). Pabarstom džiovintais čiobreliais ir universaliais prieskoniais. Košę nuplikom užvirintu pienu, mušam kiaušinius, beriam miltus, išmaišom ir sudedam keptuvės turinį, be abejo, išmaišom vėl :) pašaunam į orkaitę ir kepam. Pas mane kepė apie valandą, jei turit kepimo iš viršaus fukciją, tai pirmas 20 min kepkit iš apačios, o po to įjunkit ir viršų. Iškeps greičiau ir gražiau :)

Patiekiam su grietine/kečupu, ar kokiu kitu pasigamintu padažu.


Tips&Tricks:



  • Iš kepimui skirtų ingridientų gaunasi ir labai skanus garnyras prie kiaulienos, sojos arba kaip "patalas" silkei. Kepant dar galima įdėti mirkytų džiovintų slyvų.
  • Pieno galima ir nenaudoti. Tuomet kugelis gausis sausesnis ir ne toks purus. O pieno kiekį siūlau žiūrėti pagal tai, kokios bulvės ir cukinijos. Kai kurios pačios iš savęs būna itin sultingos, ir kad ir kiek jas sunktum, vis išskiria sulčių, tad tokiu atvejus pieno reikėtų mažiau.
  • Jei supylus visą košę į skardą, ji Jums atrodo per nelyg skysta ar net matot skysčio sankaupas, nesijaudinkit, viskas bus ok ;)
  • Skoniu šis patiekalas iš tiesų gaunasi nelabai panašus į tradicinį kugelį, tad keep that in mind :) man gavosi toks itin minkštas, sultingas, labai lengvai kramtomas daržovių gaminys, kuris, galima sakyti sutirpo akimirksniu ir tikrai dar kartą bus pagamintas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą