2013 m. liepos 27 d., šeštadienis

Sveikesnė pica su tunu ant varškinio pado

Anksčiau valgydama picas jausdavausi, kad labai nusidėjau prieš savo tvirtovę ir vis jose trūkdavo kažkokio skonio. Juk būkim atviri, klasikinis picos padas yra ne kas kita, kaip miltai, vanduo ir riebalai, skonio atžvilgiu man tai tas pats, kas valgyti minkštą kartoną, užteptą kečupu :)

Todėl ši pica iš to ir gimė, kad norėjosi kažko kitokio. 

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
1355 Kcal
4 didelės
337,5 Kcal

Ingredientai:

Padui:
100g avižų sėlenų
60g paprastų kvietinių miltų
1 kiaušinis
180g (1 pokelis) liesos varškės (naudojau "Vilkyškių")
1 š. margarino (naudoju Rama Light, nes jis man tiesiog skanus, neskaičiuojantys, gali naudoti ir sviestą, bei vandenį taip pat juo pakeisti)
vanduo (apie pusė stiklinės)
prieskoniai (universalūs, baltieji pipirai, ir čiobreliai)
0,5 a.š. kepimo miltelių
Truputis alyvuogių aliejaus skardai patepti

Viršui:
200 g pomidorų (kuo mažesni, tuo skaniau)
100g pievagrybių
1 vidutinio dydžio svogūnas
50g kieto arba puskiečio sūrio (naudojau 22% "Valio Lacey Swiss", pirktas Maximoje, kaina 23,99lt/kg)
2 skardinės tuno savo sultyse (naudojau "Cento" iš IKI) arba galima tuną pakeisti kokiu nors pvz.: kalakutienos kumpiu :)
Kečupas pagal pageidavimą (čia neįskaičiuotas) :>

Kaip darom?

Pasiruošiam masę padui. Ją reikės maždaug pusvalandį pabrinkinti, tad labai greit picos nepasigaminsim. Išsukam kiaušinį su varške ir išlydytu margarinu. Aš mėgstu, kai šiek tiek jaučiasi varškės grūdeliai, tai jos nepertrindinėjau ir jokiais kitais būdais nesmulkinau. 


Sudėjau prieskonius, pamaišiau, ir įpyliau vandens (pradžiai nereikėtų persistengti su vandens kieku ;)). Subėriau visus likusius pado sausus produktus ir išmaišiau. Pati masė atrodo ne kaip, iš tiesų labiau panašu į kokį faršą. Tik išmaišius tešla turėtų gautis maždaug riebios greitinės tirštumo. Tada ir paliekam ją brinkti. 

Kol brinksta, plonais pusžiedžiais supjausom svogūną, tokiais pat pusžiedžiais pievgrybius ir pomidorus. Susitarkuojam sūrį smulkia tarka ir einam rašyt recepto. 



Iš esmės, ką jau norite dėti ant viršaus, yra Jūsų pačių valios ir skonio reikalas, tik tiek,kad kalorijos paskičiuotos būtent šiam receptui. Čia gal vietoj pomidorų tiktų kokie rauginti agurkėliai. Tiesa, prieš dedant, tuną reikia būtinai kiek įmanoma sausiau nusunkti.

Orkaitė maždaug 180-200 laipsnių.



Tešlai išbrinkus, imame skardą ir ištiesiame ją kepimo popieriumi. Papurškiam keletą kartų purškiamo aliejaus ir teptuko arba rankos pagalba juo ištepam popierių. jei neturit purškiamo, tai tiesiog, suvilgykit biškį pirštus ar teptuką aliejuje ir toliau procedūra ta pati ;) Paskirstom tešlą ant popieriaus, sukraunam visas gėrybes ant viršaus, šaunam į orkaitę ir kepam nenustatytą laiko kiekį. (Aš orientuojuos į pomidorų vaizdą, kai jie pasidaro tokie sukritę ir minkšti, tai jau galima išjungt, o tai trunka gal kokias 25 min) Kadangi tunas buvo ne itin išraiškingo skonio, at viršaus dar pabarsčiau citrinpipirių ir universalių priekonių.




Tips&Tricks:

  • Sūrį kepiniams visada tarkuoju tik smulkia tarka (ta, kur kombinuotose tarkose būna mažesnė už burokinę :)) Taip tarkuojant, sūrio reikia žymiai mažiau, nes jis smulkesnis ir geriau pasiskirsto. Be to, ir gražiau lydosi, nes nesusidaro sūrio "pluta".
  • Originale išbrinkęs pagrindas turėtų būti ganėtinai kietas. Tačiau jei tešla taip ir lieka grietinės konsistencijos, nieko baisaus, tiesiog tada reikėtų kepti gilesnėj kepimo skardoj ir prieš dedant viršų, kokių 15-20 minučių pakepti patį padą vieną ;)
  • Kepimo popierių stengiuosi naudoti tik rudos spalvos. Nežinau, gal čia koks įsitikinimas, o gal ir ne, bet ant balto man labai dažnai produktai kepami tiesiog prilimpa :(

P.S. kadangi tešla man visgi taip ir neišbrinko iki norimo "kietumo", tai picos blyną vieną pakepinau orkaitėj gal kokių 10 minučių prieš uždedant viršų :)

2 komentarai: