2013 m. liepos 30 d., antradienis

Kai tingisi gaminti. Pačios paprasčiausios pomidorų salotos

Būna tokių dienų, kai tingisi, kad ir kaip norėtum, kad ir su kokiais pačiais gražiausiais norais, bet drybsai sau ramiai fotelyje įsitaisiusi su porcija ledų ir į virtuvę norisi keliauti ne gaminti, o tik iš šaltos kameros ištraukti dar vieną ledą :)

Bet... turiu aš bėdą. Labai nemėgstu valgyti viešo maitinimo įstaigose (ne dėl to, kad neskanu ar itin nesveika, tiesiog, man paranoiškai būtina žinoti, kas iš ko ir kaip pagaminta, kitaip nesijaučiu rami :D), o darbe kažką pavalgyt reikia, todėl kasdien tempiuosi į darbą maisto. Tad, mano "paruoštukas" rytojuj :)

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
316 Kcal
1
316 Kcal


Ingredientai:

150g žirnelių (naudojau IKI "Favorit")
2 pomidorai (apie 300 g)
1 indelis 5% riebumo grūdėtos varškės (naudojau "Rokiškio", 150g)
Citrinpipiriai

Kaip darom?

Aiškiau nebūna :) pomidorus supjaustom, viską sumaišom, barstom citrinpipiriais ir valgom. Skanu būtų dar įdėti kokios lašišos arba skrudintų batono/duonos kubelių, tik tada gal reikėtų mažiau grūdėtosios.


Tips&Tricks:
  • Citrinpipiriai tinka labai daug kur. Paskanins beveik visas nevykusias salotas. Kuo man jie patinka, kad tiesiog salotas labai dažnai apibarstau jais ir trumpam palieku. Tada daržovės išskiria savo sultis ir nebereikia jokio padažo :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą