2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Vištiena įdarytos bulvės

Man visada labai žavingai ir skaniai atrodydavo įdarytos bulvės. Toks jausmas, kad tai kažkas kvapnaus, paprasto, skanaus, lietuviško, kol... kol tau neįdeda tos bulvės į lėkštę ir ką pamatai, tai įtartinai riebų (bet skaniai kvepiantį), šiek tiek lengvai guminį ir truputį beskonį maisto davinį. No offence, čia tik mano nuomonė :) ilgą laiką masčiau, kaip reikėtų pagaminti tas bulves, kad būtų kiek lengvesnis maistas, bet kartu ir pakankamai sotus. Na taip, galima daryti su varške, bet ar vyrui bus sotu? :D 

Ir taip visai netyčia namie atsirado vištienos krūtinėlė, kuri turėjo būti pagaminta su šparaginėmis pupelėmis, bet paskutinę minutę kilo geniali mintis. Vištiena ir bulvės, kas gali būti geriau? (na gerai, gali, pvz vištiena ir ryžiai, bet kalbėkim šiuo atveju liaudiškai ir... vyriškai :D) Taigi pagaliau mano virtuvėj, po ilgų apmastymų pirmą kartą gimė įdarytos bulvės!

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
1436.2 Kcal
4 (po 2 puseles)
359 Kcal

Ingredientai:

4 didelės bulvės (labai didelės, apie 1kg)
truputis alyvuogių aliejaus
1 1/2 susmulkinto kalafioro (apie 350-400g)
1 pundelis svogūnų laiškų
300g vištienos krūtinėlės
1 kiaušinis
50 g bet kokio besilydančio sūrio
1 šaukštas liesos grietinės (naudojau "Žemaitijos" 10% riebumo (skaniausia grietinė ever :))
šaukštas margarino (naudojau Rama Light)
prieskoniai pagal Jūsų pačių skonį (pas mane suėjo universalūs, Saldvos kepsnių prieskoniai bei baltieji pipirai)
Vorčesterio padažas
1/3 stiklinės vandens

Kaip darom?

Pirmausia pasiruošiam bulves. Jas gražiai nuplaunam, jei labai purvinos, šiek tiek pamirkom vandenyje. Paliekam su "lupyne". Pjaunam išilgai pusiau, gilesnę skardą lengvai vos vos patepam alyvuogių aliejum, dedam puseles, uždengiam folija, padarom joje keletą skylučių ir pašaunam 30 min į 200C įkaitintą orkaitę.

Kol bulvės kepa, susmulkinam kalafiorą. Tam man labai pasitarnavo blenderis (nu gerai, smulkintuvas :)), gavosi tokios mažos kruopytės. Tą ko gero galima pasidaryti ir peilio pagalba. Sukapojam svogūnus ir vištieną (vištiena mažyčiais kubeliais). Keptuvėje išlydom šaukštą margarino ir suberiam kalafiorus ir svogūnus. Pakepinam  5 min ir sudedam vištieną. Pabarstom prieskoniais, išmaišom, supilam vandenį ir paliekam keptis, kol iškeps vištiena (gal kokių 10 min or so :))



Kol krapščiausi su kalafiorais ir kitokiais dalykais, man bulvės buvo jau visą pusvalandį atkepusios ir spėję atvėsti, tad be vargo ir traumų  šaukšto pagalba išskobiau jų vidurius (kadangi tam ranka dar neįgudus, labai įspūdingai tai neatrodė). 

Vištienai bebaigiant kepti, apšlakstom ją Vorčesterio padažu ir paliekam šiek tiek atvėsti. Jei orkaitę buvot išjungę, ją vėl pakuriam, tik šį sykį ant kokių 220.

Atskiram dubenėly išplakam kiaušinį ir šaukštą grietinės. Smulkia tarka sutarkuojam surį ir sumaišom su kiaušinio plakiniu. Man pasirodė kiek per tiršta (nes visad mano naudota grietinė būna skystoka, o šį sykį tiršta, tad įpyliau porą šauktų vandens). Į šią masę sudedam keptą vištieną su kalafiorais ir gerai išmaišom. Prikraunam ant bulvių su kaupu ir šaunam į orkaitę 20 minučių (pabandymui ant kai kurių uždėjau kečupo, skanu, kitą kartą dėsiu daugiau :)). 


Jau užbėgant už akių galiu pasakyti, kad man trūko druskos (gal dėl to, kad bulvės buvo itin didelės), tad kitą kartą bulves tikrai įtrinčiau priekoniais. O šiaip, gavosi skaniai, vyriškos giminės gyventojas įvertino labai teigiamai ir sakė, kad tikrai kartosim :) Maistas tikrai gavosi sotus ir skanus :)


Tips&Tricks:

  • Iš pradžių visų produktų buvau pasiruošus per daug (ingridientuose viskas surašyta tiksliai), bet jei būčiau ėmus tiek, kiek reikia, būtų atlikę maži kiekiai, kurių artimiausiu metu nebūčau turėjus kur panaudoti, tad dariau iš visko. Kadangi liko bulvių masės (ta, kurią išskobėm iš bulvių) ir liko paruoštos vištienos, viską pakepiau kartu. Kai kam belekaip skaniai suėjo vakarienei, pagardinus grietine :)
  • Jei nemėgstat paskrudusių bulvių (kas jų nemėgsta?! :)), prieš antrą kepimą skardą būtinai reikėtų išplauti arba naudoti kitą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą