2013 m. rugpjūčio 10 d., šeštadienis

Kitokie blynai beveik iš bananų

Norėjau vaflių. Labai norėjau. Bet supratau, kad užtruksiu laaabai ilgai, kol juos padarysiu, o maistingumo juose gal kiek per daug kaip vakarienei. Tad išėjo kažkokie šiek tiek impovizuoti blynai iš visko po truputį :)

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
632 Kcal
2 labai sočios
316 Kcal


Ingridientai:

2 vidutiniai bananai (apie 220g)
150g lieso jogurto be priedų (naudoau "Joy")
1 kiaušinis
50g kvietinių miltų
1 kupinas šaukštas kakavos (apie 25g)
1/4 šaukštelio stevijos miltelių (vietoj cukraus, pirkau stevia miltelius IKI paduotuvėj)
1a.š. alyvuogių aliejaus
1/3a.š. kepimo miltelių

Kaip darom?

Dubenyje sutrinam bananus (tryniau blenderiu, bet galima ir šakute), įmušam kiaušinį, supilam jogurtą ir alyvuogių aliejų, gerai išplakam. Atskirai sumaišom kakavą, miltus ir kepimo miltelius, bei juos įmaišom į plakinį. Dar kartą labai gerai išmaišom, kad neliktų jokių gumulėlių.
Įkaitinam keptuvę. Papildomai kepimui jokių riebalų nenaudojau, bet jei nesat labai įgudę ar neturite nepridegančios keptuvės, prieš tai ją reikėtų bent kiek sudrėkinti alyvuogių aliejum, arba specialiu purškiamu kepimo aliejumi. Kai įkaista, kepam nedidelius blynukus, maždaug po šaukštą tešlos. Iškepa ganėtinai greitai :)
Na, o jau su kuo valgyt, tai pagal kiekvieno fantaziją skirtingai. Man visai skanu buvo su šilauogėmis.




Tips&Tricks:

  • Vietoj stevijos galima naudoti bet kokį kitą saldiklį arba ir tą patį cukrų, jei savo kąsnių neskaičiuojat, tik nereikia padauginti, nes dėl bananų ir taip gaunasi ganėtinai saldu.
  • Man kepėsi gana sunkiai. (Ko gero dėl to, kad nepalikau nei kiek tešlos pasibrinkinti). Kitą kartą dėčiau mažiau jogurto ir daugiau kiaušinių :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą