2013 m. rugpjūčio 17 d., šeštadienis

Vištienos kepsnys kitaip/ala salotos

Daug ko čia komentuot labai nėra. Tiesiog, tai buvo Žolinės dienos pietūs, jaukūs, sotūs ir maloniai nuteikiantys kokiam geram popietės filmui (pvz.: "The Purge"*).

Nom Nom Nom (be padažo)
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
1555 Kcal
4 didelės
388,75 Kcal

Nom Nom Nom (padažas su Stevia)

Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
68 Kcal
17 Kcal

Ingredientai:


2 vištienos krūtinėlės pusės (apie 500g)
700g bulvių
400g pomidorų (4 nedideli pomidorai)
380g kopūsto (maždaug 1/4 vidutinio kopūsto galvos)
250g morkų (2 morkos)
150g konc. žirnelių
1 nedidelio pomidoro vištienos marinavimui
paukštiesnos preskonių, universalių prieskonių, druskos, krapų
obuolių acto
1 a.š. alyvuogių aliejaus (naudojau purškiamą)

Padažui:
4 šaukštai natūralaus jogurto (naudojau "Rokiškio" liesą)
4 šaukštai vandens
1 a.š. garstyčių
1/2 a.š. Vorčesterio padažo
2 šaukštai obuolių acto
universalių prieskonių
2/3 a.š rudojo cukraus arba 1/4 a.š. stevios miltelių

Kaip darom?

Iš pradžių trumpai pasimarinuojam vištieną. Gabalų nepjausčiau, tiesiog visą iš visų pusių gausiai įtryniau universaliais ir paukštienos ("Saldva") prieskoniais bei apšlaksčiau ranka sutrinto pomidoro sultimis, padėjau mariuotis į šaldytuvą. 

Įjungti orkaitę kaisti iki 240°C. Bulves supjaustyti šiaudeliais (tam man labai pasitarnavo tokia pjaustyklė, mano naujausias virtuvės žaisliukas :D), dėti į gilesnę skardą, pabarstyti universaliais prieskoniais, apšlakstyti aliejum ir gerai išmaišyti, šauti į orkaitę ir kepti 15 min. Šiam laikui praėjus, į skardą su bulvėmis (šalia bulvių) sudėti vištienos gabalus ir kepti 30 minučių, kas kokias 5-8 minutes pamaišant bulves ir pavartant vištieną.

Kol kepasi, susismulkinam kopūstą ir morkas. Tam man labai pravesrtė aukščiau jau paminėta pjaustyklė, bet puikiai tam tiktų ir paprasta tarka ar peilis :) Susipjaustom nemažais gabaliukais po pomidorą kiekvienai porcijai. Kopūstą sumaišom su morkom, apibarstom 1/2 a.š. druskos, užpilam porą šaukštų acto, gerai išmaišom, ir kol vištiena ir bulvės kiek pravės, dedam į šaldytuvą. 
Visus padažo ingridientus sumaišom kartu ir taip pat statom šaltai. Padažas turi gautis ganėtinai skystas, beveik kaip vanduo. Tiesa, padažo man dar liko ir kitoms salotoms, tad galima daryti ir iš mažesnių kiekių :)

Kai vištiena ir bulvės jau nebebūna tokios karštos, dedam porcijom į lėkštes (vištieną prieš tai supjaustom), šalia dedam kopūstų/morkų mišinį, pomidorus, žirnelius, krapus (naudojau džiovintus) ir viską apšlakstom padažu :) Genialumas kartais slypi parastume :) Skanu, kartosiu ir dar kartą kartosiu :)









Tips&Tricks:

  • Labai mėgstu jogurtinius padažus, kurie gaunasi lengvi, nekaloringi ir kartu ganėtinai gaivinantys. Tačiau, jei pvz.: vietoj vandens įpiltumėt alyvuogių aliejaus, gautųsi kažkas panašaus į majonezo atitikmenį (išbandyta), kuris puikiai tinka netgi tradicinei lietuviškai baltai mišrainei, tik gaunasi kiek lengvesnis :) Žinoma, tada jau galima žaisti su kiekiais: daugiau jogurto, mažiau aliejaus, kitokie prieskoniai, lapinėms salotoms labai tinka į šį padažą įmaišyti persilado ar Santa Marios "Viduržemio jūros prieskonių".
  • Labai dažnai vištienos marinatams naudoju pomidorus. Mėsa tampa pasakiškai sultinga, įgauna labai gražų atspalvį. Ilgesniam marinavimui pomidorus dar maišau su jogurtu. Toks marinatas ypaš tinka kepant vištieną su kaulais.


*Ko gero visgi vienas nesąmoningiausių ir bukiausių filmų apie kvailą amerikietišką idilę ir bandymą apsimesti tobula šeima. Pati filmo idėja man labai patiko, bet siužetas tragiškas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą