2013 m. rugpjūčio 12 d., pirmadienis

Virti/kepti makaronai su cukinija

Makaronai pas mus kažkaip retokokai valgomi, bet kaip sakant, kartais pramuša. Kadangi paprastai išvirtų makaronų ir tiesiog, aplaistytų padažu, mėgėja aš nesu, tad pas mane jie visi vienokiu ar kitokiu būdu būna iškepti :) Iš pat pradžių turėjau idėją nusižiūrėjus kažkur interneto platybėse, kur makaronai buvo paruošti su briuselio kopūstais. Atrodė iš tiesų skaniai ir žavingai, BET... man kažkaip prie briuselio kopūstų nelabai derinasi kečupas ir pomidorai, kuriuos labai mėgstu prie makaronų, tad briuseliai dar palauks, o šiai dienai bus makaronai su daržovėmis bei trupučiu kumpio :>

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
1334 Kcal
4 LABAI didelės
333,5 Kcal

Ingredientai:

200g nevirtų nelietuviškų makaronų
1 maža cukinija (apie 300g)
1 morka (apie 120g)
150g pievagrybių
1 nedidelis svogūnas
1 skardinė konservuotų kubeliais pjaustytų pomidorų (400g su visom sultim)
100g karšto rūkymo kumpio (naudojau Nemateko "Panevėžio file")
1 šaukštas margarino arba pusė šaukšto alyvuogių aliejaus
3 šaukštai papildomai pomidorų pastos arba geresnės kokybės kečupo
prieskoniai, bet kokie, kurie pasimaišė po ranka, nes šito patiekalo sugadint tiesiog neįmanoma :) (naudojau universalius, Saldvos kepsnių prieskonius, baltuosius pipirus)

Kaip darom?

Pagal nžinstrukcijas išverdam makaronus. Nedideliais kubeliais susmulkinam svogūną, pievagrybius ir kumpį, sutarkuojam morką, plonais šiaudeliais supjaustom cukiniją. Iš karto su margarinu užkaičiam keptuvę, dedam svogūnus, pakepinam minutę, dedam morkas, pakepinam minutę, vos vos paprieskoniuojam, dedam pievagrybius, pekepinam minutę, ir tada sudedam cukiniją. Pabarstom prieskoniais (nepagailim :)) ir kepam kokias 5 minutės, kol cukinija suminkštėja. Tada supilam konservuotus pjaustytus pomidorus su visu jų skysčiu, sudedam kumpį, gerai išmaišom ir kepam kartas nuo karto vis pamaišant, kol keptuvėj išgaruoja visas skystis (na, ne iki visiško sausumo, tiesiog iki tokio lygio, kol nebematysit kunkuliuojančių verdančių burbuliukų :))


Galiausiai visus makaronus suverčiam į keptuvę, išmaišom, dedam kečupą išmaišom, pakepam porą minučių ir paragaujam, kaip su sūrumu reikalai (nes skonis gali labai skirtis priklausomai nuo naudojamų pomidorų, kumpio ar kečupo sūrumo. Man teko dar šiek tiek papildomai padruskinti :)). Na, ir kiek laiko kepti, čia jau Jūsų reikalas. Galima tik išmaišyti ir iš karto išjungti viryklę. Galima šiek tiek pakepinti (kaip man ir patinka :P) beveik iki svilimo, kol išgaruoja galutinai visa drėgmė (kažkodėl būtent taip ir įsivaizduoju makaronus :))




Tips&Tricks:

  • Tokiam patiekalui pagaminti (jei gaminsit būtent pagal nurodytus kiekius) reikiaiš tiesų labai didelės keptuvės :) Daugiau ir neturiu ką pridurti. Skanaus! :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą