2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Cukinijų ir varškės pica su kukurūzais

Picaaaaa!!!! Dam dam dam :) arba kitaip, mūsų new favorite dish! Kodėl? Todėl, kad I am genious! Ir dar todėl, kad beprotiškai skanu, sveika, netikėta, o ir gana greit pagaminama, be to, nors ir iš itin lengvų ingridientų, tačiau gaunasi ganėtinai sotu, ir dar todėl, kad noriu įrodyti, jog picą valgyti sveika! Idėja kilo sumaišius savo vieną seną receptą ir dar šiek tiek idėjų pasisėmus iš čia

Nom Nom Nom
Visas patiekalas
Porcijų skaičius
1 porcija
1296 Kcal
4 didelės
324 Kcal

Ingredientai


Padui:

60g avižų sėlenų
50g paprastų kvietinių miltų
1 kiaušinis
180g (1 pokelis) liesos varškės (naudojau "Vilkyškių")
1 š. margarino arba 1a.š. alyvuogių aliejaus
vanduo (apie pusė stiklinės)
prieskoniai (universalūs, baltieji pipirai, ir čiobreliai)
450g cukinijos
1 a.š. smulkios druskos
Truputis alyvuogių aliejaus skardai patepti

Viršui:

65g mocarela sūrio (1 nedidelis arba 1/2 didelio rutuliuko, naudojau "Rokiškio")
ryšulėlis svogūnų laiškų (sunaudojau 2/3 fasuotų "IKI ūkio")
100g konc. kukurūzų (IKI firminiai)
100g kokio nors karšto rūkymo kumpio (naudojau "Nemateko" kažkokį, gal "Panevėžio" file or so :)))
50g sūrio (naudojau "Vilkyškių" vakuume)
2 nedideli pomidorai (apie 250g)
krapai (nebūtinai)

Kaip darom?

Iš pradžių pasiruošiam tešlą. Sumaišom kartu kiaušinį, vandenį, prieskonius, varškę, riebalus (jei naudojamas margarinas ar sviestas, pradžiai jį išlydom), suberiam miltus ir sėlenas, išmaišom ir kokiam pusvalandžiui paliekam brinkintis (pas mane tiesiog lieka stovėti ant stalo, tačiau daug kas deda į šaldytuvą. Bent jau kol kas tame nepastebėjau jokio skirtumo, čia gi ne mėsą marinuoti :D) Prieskonių į tešlą galime nepagailėti, nes visą sūrumą surija cukinjos ir jo beveik nelieka, tik nereikėtų naudoti kokių aštrių prieskonių, nes kepant nuo jų cukinija paleis dar daugiau sulčių ir gausis ne picos paplotis, o košė (na, bent jau skani košė :))
Pasiruošiam cukiniją. Jei naudojat namines dideles, jas būtinai reikėtų nulupti ir išimti sėklas, na o jeigu jaunutės parduotuvinės, tai nauodojam visas, tik galus nupjaunam. Cukiniją sutarkuojam burokine arba kokia kita tarka, pjaustančia šiaudeliais. Dedam į dubenį, užberiam druskos, pamaišom ir paliekam kokiai 15-20 min, kad paleistų sultis, na praktiškai laukiam tol, kol tešla baigs brinkti. Cukiniją prieš dedant į tešlą reikia kiek įmanoma labiau nusunkti, ypač jeigu naudojamos rudeninės ar kiek pastovėjusios cukinijos. Su viskuo sumaišyta tešla turėtų gautis maždaug nelabai riebios grietinės tirštumo, todėl jeigu matot, kad gaunasi per nelyg skyta, pridedam truputį miltų, o jei atvirkščiai, gaunasi labai kieta, užpilam vos vo vandens.
Orkaitę jungiam ant maždaug 200°C, skardą ištiesiam sviestiniu popieriumi, jį lengvai patepam alyvuogių aliejum, supilam tešlą ir paskirstom po skardą, kad gautųsi maždaug 0,5-1 cm sluoksnis. Šaunam į orkaitę 20 min. Tuo tarpu pasiruošiam kitus ingridientus.
Susipjaustom svogūnus, susitarkuojam abejus sūrius smulkia tarka (tačiau jų nesumaišom), smulkiai susipjaustom kumpį ir plonai pomidorus. Arba darom viską kaip norim!!!! Čia jau vietą Jūsų fantazijai :D
 Kokia eile ką dėti ant pado irgi jau fantazijos ir noro reikalas. Aš pirmuoju numeriu padą padengiau mocarela suriu, tada svogūnai, kumpis, kukurūzai, pomidorai ir galiausiai sūris. Na ir tada dar kepam kokių 15-20 minučių kol išsilydys tas sūris ir suminkštės pomidorai :)
Tiesa, pica žymiai geriau pjaustosi atvėsus, o pastovėjus visą dieną, tampa dar skanesnė :)



Tips&Tricks:

  • Bandžiau į picos tešlą dėti ir kepimo miltelių. Man nelabai patiko, gavosi ganėtinai per minkšta, pats padas kepdamas vietom pūtėsi nelabai gražiai ir galutiniam rezultate nelabai į picos padą gavosi panašus :)
  • Kodėl pirkau būtent IKI firminius kukurūzus? Nes jie buvo tik iš 3 ingridientų (kukurūzai, vanduo, druska) ir nebuvo pridėta jokių cukrų ar E. Ir šiaip, visada visada siūlau skaityti etiketes ir konservuotas daržoves rinktis tik tas, kuriose yra mažiausiai visokių pašalinių ingridientų. Visų pirma vien dėl to, kad kaip bebūtų keista, tokie produktai pradaryti sugeba išstovėti ilgiau nesugedę, na ir žinoma, skonis lieka daug natūralesnis :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą